VISIT HOTH 2018 er ein samankomst for alle Star Wars – fans, arrangementet finn stad på Finse 1222 denne helga, hotellet som var vertskap for produksjonen av The Empire Strikes Back, den andre filmen i Star Wars sagaen

starwars
Det er Andreas Frølich, regissør i Sheriff Film Comapy, som står bak VISIT HOTH 2018. Han arrangerte det første Star Wars treffet i fjor og fortel i samtale med programsekretær JK Flattun at Finse er omtrent den einaste av locationane i Star Wars universet ein kan vitja reint fysisk.

– Du vil møta rundt 20 karakterar frå Star Wars universet i fullt kostyme og, og får mogelegheiten til å vitja location der filmen faktisk vert spelt inn – enten ved skitur – eller ved å leiga deg plass på hundeslede. I år går sledeturen til «Han Solo Rock».

Ein fin liten R2D2 kjem og til å gli rundt på arrangementet.

Frølich fortel at etter fjorårets store suksess, var det så mange som ynskte på gjentaking i 2018, at halve hotellet vart førehandstinga.  -Årets samling startar i dag og etter det eg veit er det vel berre to ledige rom att.

Mellom tilhengarane som kjem, er det mange nasjonalitetar, ikkje bere norske fans. – Me har folk frå USA, Tyskland, Spania og faktisk ein japanar og.

– Det kjem og folk frå filmselskapet, og året hovudgjest er art – director Alan Tomkins som bygde alt maskinelt utstyr i filmen, frå fartøy og kanontårn til figurar. Han er 79 år og ein utruleg morosam kar og skal halda foredrag. Han har så mykje som 160 store filmar i beltet.

I 1979 var det ikkje mange som skjøna at det var ein megasusksess som var under innspeling på Finse. – Folk såg ei hårete ape og mange kvitkledde soldatar som sprang rundt med våpen, og mange trudde dette var ein B – film, seier Frølich.

Harrison Ford kjem ikkje til samlinga, kanskje fordi han hadde ei svært så strevsam siste etappe på reisa si i 1979. – Han vart sitjande fast på Haugastøl i den verste snøstormen på 100 år, men teamet klarte til slutt å bestikka ein kar til å få dei fram til Finse, ved hjelp av ei flaske
med noko godt i. Det vert fortald at både han og Ford var i særdeles godt humør ved ankomst.

Star Wars – samling på Finse vert det også i 2019. – Det går ut invitasjon til alle skodespelarane som var med, så kven veit, kanskje kjem det store stjerner, avsluttar Frølich.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.