I 2018 vart 36 produkt nominert til finalen i Det Norske Måltid. Årets 12 beste matprodukt og råvarer frå vårt langstrakte land er no kåra av juryane i Det Norske Måltid og to av dei kjem frå Hardanger; Årets Kjøt og Årets Sider.

Det Norske Måltid fortel om juryeane si grunngjeving i ei pressemelding. (Bokmål)

Årets kjøtt: Hel kylling fra Økodrift Homlagarden

Juryens begrunnelse:
Vinneren har et innbydende utseende og frisk lukt. Forbrukerne ser hele produktet og merkevaren er tydelig på etiketten. Kjøttet er mørt og saftig i munnen. Dommerne mener at produktets smak er finstemt og ren. Produsenten er kjent for å tenke nytt rundt kjøttproduksjon i Norge, og med årets vinnerprodukt kan man konstatere at disse valgene har båret frukter. Vinneren er odlet fram med omhu.

Årets sider: Alde sider fra Alde

Juryens begrunnelse:
Det er noe helt spesielt med norske epler – fantastisk syrlighet og rik og aromatisk eplesmak, som gir vann i munnen bare når man tenker på det. Slike epler resulterer i svært god sider i hendene på dyktige produsenter. Vinneren er et eksempel på hvor god sider kan bli, laget på norske epler
fra en soleksponert, hellende skråning. Årets sider kommer i flaske med tydelig utforming. Sideren er saftig og har mange lag av modne og fruktige eplearomaer. Alkoholen er pent integrert. Vinneren har kremet skum, behagelig munnfølelse og er en ypperlig følgesvenn til mat.

Illustrasjonsbilete: Bitmap

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.