Meny Lukk

Nominer din kandidat til Kulturlandskapsprisen 2018

Kjenner du nokon som har gjort ein ekstraordinær innsats for kulturlandskapet? Då kan du nominere dei til Den nasjonale kulturlandskapsprisen 2018. Fristen for å nominere din kandidat er 1. april

jondal
Jondal, bilete: Ivar Nistad

Landbruks – og matdepartementet skriv på nettsidene sine at det er Norsk Kulturarv som har teke initiativ til Den Nasjonale Kulturlandskapsprisen, og som i samarbeid med Landbruks- og matdepartementet og Landbruksdirektoratet kårar det beste prosjektet. Kulturlandskapsprisen har vorte delt ut sidan 2007. Prisen er på 50.000 kroner og eit kunstverk.

Prisen stimulerer til å ta vare på og utvikla kulturlandskapet gjennom gode dømel. Føremålet er både å auka kunnskapsnivået og å bevisstgjera om miljøverdiane i kulturlandskapet, samstundes som den bidrar til å bevisstgjera allmennheita på utfordringar i forhold til kulturlandskapsverdiar.

I 2008 gjekk prisen til Herand Bygdelag i Jondal.

Andre som har fått prisen kan u finna på Landbruksdirektoratet sine nettsider.

Legg inn en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere liker dette: