Laurdag 5. mai er det venta rekordstor oppslutnad om den årlege Strandryddedagen

rydding-arkiv
– Nærare 75.000 frivillige har allereie registrert seg til innsats gjennom portalen vår. Dette slår alle tidlegare rekordar, og vi er på god veg mot å nå målet som er 100.000 strandryddarar i 2018, seier dagleg leiar Lise Keity Gulbransen i organisasjonen Hold Norge Rent i ei pressemelding, fortel nationen. Saka er

Organisasjonen har sidan 2011 arrangert den årlege dugnaden for å rydda norske strender. Interessa for å hjelpa til, har dei siste åra teke seg kraftig opp. 49.000 frivillige samla i fjor inn 1.400 tonn søppel frå norske strender. Talet på frivillige var då meir enn 160 prosent høgare enn året før.

For å bidra til eit endå større engasjement seglar miljøorganisasjonen i år tur-retur Oslo-Runde med seglskipet S/S Vega.

– Målet er å bevisstgjera endå fleire til å gjera noko med marin forsøpling. Samtidig kan vi henta inn kunnskap om kva utfordringar frivillige, kommunane og andre har lokalt langs kysten. Meir kunnskap gjer det lettare å få bukt med problemet, seier Gulbransen.

Innhaldet i denne saka kom opphaveleg frå Nynorsk Pressekontor.

Les meir om Hold Norge Rent

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.