Det er framleis auke i talet på førstevalssøkarar til grøne fag i høgare utdanning

sauer
Bilete: Tone Mannsåker

Landbruks – og matdepartementet fortel på nettsidene sine at for landbruksfag, veterinærstudiane og andre grøne utdanningar i sum er det ein auke på 8,2 prosent frå 2017 til 2018, medan auken i samla søkartal til høgare utdanning totalt i same periode, er 4,7 prosent. Dette går fram av tala frå Samordna opptak som vart lagt fram torsdag.

For landbruksfaga syner søkjartala ein nedgang på nær 7 prosent. For dei einskilde fag er det auke frå i fjor for agronomstudiet (årsstudium og bachelor), skogfag og «husdyrfag, velferd og produksjon». Plantevitskap og husdyrfag har lågare søkjartal enn i 2017.

Veterinærfaga har ein fortsatt sterkt vekst i søkjartal – ein auke på nær 20 prosent frå i fjor.

For andre grøne utdanningar som til dømes matvitskap, biologi, bioteknologi, fornybar energi og økologi og naturforvaltning, er tala stabile eller viser ein liten auke frå 2017.

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d