Meny Lukk

Lov om høgare yrkesfagleg utdanning

– I dag har me fått til eit viktig løft for fagskulane. Den nye fagskulelova gir aukt kvalitet i fagskuleutdanninga, og vil bidra til aukt status for studentane og fagskuleutdanninga, seier kunnskaps- og integreringsminister Jan Tore Sanner

yrkesfaglig-utdanning

Han fortel i ei pressemelding at Noreg treng fagarbeidarar. – Det er ekstra hyggeleg at denne lova kjem på plass no samtidig som me har sørga for 638 nye studieplassar ved fagskulane.

– Med denne lova likestiller me fagskuleutdanninga i større grad med universitet og høgskular. Fagskular vil no verta kategoriserte som høgare yrkesfagleg utdanning, studentane får styrka rettane sine, eksempelvis får studentane no rett på fødselspermisjon, seier Sanner.

– 2018 er yrkesfaga sitt år, og eg vil gratulera studentane og fagskulane med denne lova. Regjeringa har som mål å styrka yrkesfagutdanninga generelt, og fagskuleutdanninga spesielt, avsluttar Sanner.

Dei viktigast endringsforslaga kan du lesa på kunnskapsdepartementet sine nettsider.

Legg inn en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggere liker dette: